Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Το σπέρμα κυλάει...

Για άλλη μια φορά (μου συμβαίνει συχνά τελευταία) αισθάνομαι ότι είμαι τρελός. Προχθές, όλοι ακούσαμε στις ειδήσεις (εγώ της κρατικής ΝΕΤ) ότι το πόρισμα από την ιατροδικαστική εξέταση του πτώματος του παιδιού, έδειξε ότι η σφαίρα είχε εισέλθει στο σώμα του υπο γωνία, με φορά από κάτω προς τα άνω. Νωρίτερα, από την Κυριακή, γνωρίζαμε ότι ο μαλάκας (αρνούμαι να του δώσω άλλη ιδιότητα) ισχυριζόταν ότι έριξε τρεις φορές, δύο στον αέρα και μια στον δρόμο.
Σήμερα το μεσημέρι, η χαρά του φυσιογνωμιστή ψυχιάτρου, βγαίνει και δηλώνει (εγώ τον είδα στον Άλφα), εν μέσω εμετικών καρυκευμάτων περί του εκλύτου βίου του αποθανόντος, ότι ο πελάτης του έριξε δύο φορές, ίσως και τρίτη, δεν θυμάται (!!), όλες στον αέρα ενώ η ιατροδικαστική αυτοψία επιβεβαιώνει την εκδοχή αυτή, αφού συμπεραίνει ότι η σφαίρα εισήλθε στο σώμα με φορά από ΑΝΩ προς τα ΚΑΤΩ. Λίγο αργότερα, σε εκπομπή του Αντέννα με καλεσμένο μεταξύ άλλων και τον τ. πρύτανη του ΕΜΠ Νίκο Μαρκάτο, η Κα Ευαγγελάτου σχολιάζει με το γνωστό «συγκαταβατικό» της ύφος το παραπάνω απολογητικό υπόμνημα, ενώ την στιγμή που αναφέρει ότι η σφαίρα εισήλθε με φορά από άνω προς τα κάτω, στην οθόνη βλέπουμε το γράφημα που το κανάλι είχε ήδη φτιάξει, με την αρχική εκδοχή, δηλαδή με την σφαίρα να εξοστρακίζεται στον δρόμο και να εισέρχεται στο σώμα με φορά από τα κάτω προς τα άνω. Ο σουρεαλισμός στις δόξες του.

Περιττό να προσθέσω ότι κανένας δεν έκανε την παραμικρή ερώτηση για το πώς μπορούν να έρχονται (κυριολεκτικά εδώ) τα πάνω κάτω, ούτε την παραμικρή παρατήρηση για την εξόφθαλμη αυτή αντίφαση. Ούτε από τους παρευρισκόμενους, ούτε από τους δημοσιογράφους κανενός καναλιού, ούτε κάν σε blog που ασχολούνται με την επικαιρότητα εντόπισα κάτι. Το μόνο που άκουσα (νομίζω στον Αλφα) είναι ότι αφαιρέθηκε από το πτώμα πριν από την ταφή του, το κομμάτι σάρκας μέσα από το οποίο πέρασε η σφαίρα, για να μελετηθεί καλύτερα (δηλαδή για να καταστραφεί, αφού δεν θα μπορούσαν καν καταστρέψουν ή να «χάσουν» το πτώμα!)
Με δεδομένο ότι ο ιατροδικαστής μπορεί να διακρίνει τα πόδια από το κεφάλι, (έτσι πιστεύω τουλάχιστον) μου φαίνεται εντελώς αδύνατο να μπερδέψει το πάνω με το κάτω με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διορθώσει το πόρισμά του δύο μέρες αργότερα. Η μόνη περίπτωση να ισχύει αυτό, είναι εάν η γωνία εισόδου της σφαίρας είναι σχεδόν 90ο με τον άξονα του σώματος, οπότε το 85ο (πρώτη εκδοχή) με το 95ο (δεύτερη εκδοχή) πράγματι είναι πιθανό να μην μπορεί να προσδιοριστεί με βεβαιότητα. Τότε όμως, μιλάμε για ευθεία βολή…

Για να τελειώνω, είναι προφανές ότι για τον μαλάκα ετοιμάζεται μαλακό στρωματάκι με πούπουλα για να πέσει, όπως άλλωστε έγινε και με τον προηγούμενο μαλάκα, το ’85. Συκοφαντείται το θύμα ότι τάχα διώχθηκε από την σχολή Μωραΐτη και άλλαζε γενικά συνέχεια σχολεία (η σχολή ήδη διέψευσε ότι απέβαλλε το παιδί, προσθέτοντας ότι η διαγωγή του ήταν πάντα κοσμιότατη, σε όλη τη διάρκεια της συνεχούς φοίτησής του από την 1η δημοτικού μέχρι την 3η γυμνασίου), ηρωοποιείται ο μαλάκας (οικογενειάρχης με δύο καθυστερημένα αδέλφια υπό την εποπτεία του, σσ. Πρόσθεσε άλλο ένα) κλπ.
Άλλωστε και η προφυλάκισή του, ενάντια στο γράμμα του νόμου, όπως αυτό ορθά (εδώ) αναφέρεται στο απολογητικό υπόμνημα, είναι προφανώς τμήμα του show για να καθησυχάσουν τα πνεύματα. Και μην μου πείτε ότι είναι και για την προστασία του! Προστασία από ποιόν; Από την χαροκαμένη μάνα; Από τα δεκαπεντάχρονα; Από τους τζάμπα επαναστάτες; Ή από τους ομόσταυλους προβοκάτορες;
Όμως όταν δουλεύουν με τέτοιο αισχρό τρόπο μια μητέρα, που θα πρέπει να αισθάνεται τον (πρώην) γιό της να δολοφονείται για άλλη μια φορά, και κανένας καραγκιόζης «δημοσιογράφος» δεν αναφέρει το παραμικρό, κανένας «αντιεξουσιατής» του κώλου δεν βγαίνει στο δρόμο με μεγαλύτερη οργή από πρίν (και δικαιολογημένη) και κανένα πρόβατο συμπολίτης μου δεν παίρνει χαμπάρι για το εξόφθαλμο, τα συμπεράσματα είναι τα εξής:

Α) Δεν υπάρχει βέβαια κράτος στο Ελλαδιστάν (ποτέ δεν υπήρξε), υπάρχει όμως πανίσχυρο παρακράτος. Που ποτέ δεν εξαρθρώθηκε. (Σώωωωπα!)
Β) Δεν υπάρχει δημοκρατία, μόνο ένας ήπιος (ευτυχώς, κι αυτό είναι μια εξέλιξη) αυταρχισμός. Δεν υπάρχει ελευθερία έκφρασης, εάν υπογράψεις «δήλωση συμμόρφωσης», και αν δεν υπογράψεις, είσαι καταδικασμένος στην αφάνεια, άρα κανείς δεν σε ακούει. Δεν υπάρχουν «γνωστοί άγνωστοι» αλλά μόνο «γνωστοί γνωστότατοι» που δημιουργούν προβοκάτσιες σύμφωνα με τις οδηγίες του παρακράτους. Πάντοτε έτσι ήταν, τουλάχιστον από το 74 και μετά και το ίδιο ισχύει και με την 17Ν (αλλά αυτό είναι θέμα που θέλει ανάπτυξη, άλλη φορά). Και δεν είμαι κομμουνιστής, ούτε «εξωκοινοβουλευτικός», ούτε «αναρχικός» (για να μην παρεξηγούμαστε). Ξέρω, και πάλι δεν λέω κάτι καινούργιο, όμως υπάρχει και το τελευταίο συμπέρασμα :
Γ) Όλα τα παραπάνω, ΜΑΣ αξίζουν.

Αλλά είπαμε, τελευταία, αισθάνομαι λίγο τρελός…

9 Comments:

At 11/12/08 08:46, Blogger cyrus said...

"Μάθανε πως γαμιόμαστε, πλακώσανε κι οι γύφτοι"...

Αυτό ταιριάζει σε πολλά πράγματα τελευταία -- στον Κούγια, στους εγχώριους και αλλοδαπούς πλιατσικολόγους, στους εμπόρους ναρκωτικών στα Λιόσια, στους πληρωμένους και μη μολοτοφορίχτες και βιτρινοσπάστες, κ.τ.λ....

Εγώ, που λέω ότι δεν μου αξίζει αυτή η εικόνα, μπορώ να φύγω απ' τη χώρα;

 
At 11/12/08 11:00, Anonymous Ανώνυμος said...

Μπράβο, πες τα ρε παιδί μου γιατί έχω τρελαθεί μ'αυτά που ακούω!! Μα είναι δυνατόν; Μας έχουν πει 100 διαφορετικές εκδοχές και όλα καλά, μπορεί να βγει να το αναφέρει κάποιος αλλά δεν θα σκάσουν κι όλας... Καραγκιόζηδες... Έχεις δίκιο, όλα μας αξίζουν...

 
At 11/12/08 13:17, Blogger rodanis said...

Κύρε,
Τα τελευταία 10 χρόνια δεν έχω τηλεόραση. Πότε – πότε έρχομαι σε επαφή μαζί της σε φιλικά σπίτια, όπως έγινε και εχθές. Αν δεν απατώμαι, τελευταία την κατάργησες κι εσύ. Σε συμβουλεύω λοιπόν να ακολουθήσεις το συντομότερο εντατική κούρα τηλεθέασης, τουλάχιστον οκτώ ώρες καθημερινά, ακόμα και όταν εργάζεσαι (ξέρεις, σαν «συντροφιά», χωρίς να την προσέχεις), με έμφαση στα πρωϊνάδικα- μεσημεράδικα, reality, ειδήσεις, πολιτικές εκπομπές τύπου ζούγκλας και τύπου Πρετεντέρη και σε ελληνικές κοινωνικές και κωμικές σειρές.
Σε διαβεβαιώ, ότι μέσα σε ένα εξάμηνο, θα αισθάνεσαι σα στο σπίτι σου!

Ιοκάστη και κύρε,
τυπικά, τα περισσότερα ανεπτυγμένα δυτικοευρωπαϊκά κράτη δεν είναι και πολύ πιο δημοκρατικά από το δικό μας. Η διαφορά βρίσκεται στις πολιτικές υπο-δομές. Ο διαφωτισμός ποτέ δεν άγγιξε την μεσαιωνική φεουδαρχία των Χριστιανών Οθωμανών του ελλαδιστάν. Ο κοτζαμπάσης δεν θα ασχοληθεί βέβαια με τα δουλάκια του (απουσία κράτους) κάτι που μπορεί κατά περίπτωση να είναι και θετικό (σκέψου να ασχολούταν, τέτοιος που είναι, δεν θα μας άρεσε καθόλου), όμως όταν αισθάνεται ότι απειλείται η εξουσία του (καρέκλα) ή η ισχύς των οργάνων επιβολής της (αστυνομία) είναι αμείλικτος.
Στην δυτική ευρώπη, σε αντίστοιχη περίπτωση, θα υπήρχε υποδειγματική τιμωρία του μαλάκα, γιατί οι πολίτες πρέπει να σέβονται την αστυνομία. Εδώ, θα υπάρξει (πρακτικά) αθώωση, γιατί η πολίτες πρέπει να την φοβούνται.

 
At 11/12/08 14:53, Blogger Π said...

Έχεις μιά ανακρίβεια: αν όντως άκουσες από την ΝΕΤ πορεία σφαίρας από κάτω προς τα πάνω, πρόκειται για λάθος της ΝΕΤ και όχι για αλλαγή γνώμης του ιατροδικαστή. Ο ιατροδικαστής από την αρχή πάνω προς κάτω δήλωσε (με τον ορισμένο από την οικογένεια πραγματογνώμονα να προσυπογράφει).

Διαφωνώ και για το «μαλάκας». Αστυνομικός που περνάει με το περιπολικό από εκεί (πηγαίνοντας σε διατεταγμένη υπηρεσία όχι στα Εξάρχεια αλλά στη Λ. Αλεξάνδρας), δέχεται πρόκληση από πεταμένο μπουκάλι, παρκάρει παραπάνω, κατεβαίνει μερικά στενά πεζός προκαλώντας με τη σειρά του τους νεαρούς, πυροβολεί, σκοτώνει 16χρονο, και ξαναανηφορίζει προς το περιπολικό του, δεν έχει την ιδιότητα του μαλάκα: πολύ χειρότερες ιδιότητες έχει.

 
At 11/12/08 15:50, Blogger rodanis said...

Π,
κατ αρχήν δεν το άκουσα μόνο εγώ αλλά και άλλοι, με τους οποίους το σχολιάσαμε εκείνη την ώρα. Σε ότι αφορά το εάν ήταν λάθος της ΝΕΤ, αυτό το «λάθος» θα έπρεπε να αναπαραχθεί και στον Αντέννα; Γιατί το γράφημά του έδειχνε ακριβώς αυτή την εκδοχή.
Τώρα θα μου πεις, σήμερα αναφέρεται μια συγκεκριμένη γνώμη του ιατροδικαστή και κανείς δεν επισημαίνει ότι αλλάχτηκε. Όμως εγώ (και όχι μόνο) που έτυχε (καθώς δεν έχω τηλεόραση) να παρακολουθήσω το ζήτημα την στιγμή ακριβώς που πρωτοβγήκε στη δημοσιότητα, διαπιστώνω πέραν πάσης αμφιβολίας ότι άλλα έλεγαν τότε (όχι μόνο η ΝΕΤ) και άλλα τώρα. Και βέβαια είμαι η μειοψηφία. Γι αυτό εξετάζω μήπως τρελαίνομαι…
Όσο για το «μαλάκας», θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω ψυχασθενή εγκληματία ή ότι άλλο μπορεί να σκεφτεί, όμως και σαν εγκληματίας (που σίγουρα είναι), και σαν οτιδήποτε άλλο, μαλάκας είναι. Αντιλαμβάνεσαι φαντάζομαι πώς το εννοώ.
Αλλά, εν τέλει τι κάθεσαι κι ασχολείσαι εσύ με blogs; Δεν έχεις με τίποτα πιο τερπνόν να ασχοληθείς ;-)

 
At 11/12/08 22:43, Anonymous Ανώνυμος said...

έχεις απόλυτο δίκιο ως προς το θέατρο του παραλόγου (πως τολμάνε!) που παίζεται εν μέσω αγανάκτησης όλης της επικράτειας, και ο συνήγορος καθόλου τυχαίος, όμως πιστεύω πως ειδικά σε ΑΥΤΗΝ την περίπτωση παίζουν με τη φωτιά, θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο να πέσει στα μαλακά το πράμα, όμως επειδή έχουμε πλούσια προϊστορία σε αυτά, δεν το αποκλείω...

(όμορφο το νέο σου μπλογκ, μπράβο!)

 
At 11/12/08 23:31, Blogger rodanis said...

Ροΐδη,
εάν έχω κάποια (μικρή) ελπίδα για στοιχειώδη απονομή δικαιοσύνης, αυτή εκπορεύεται από την πολύ ισχυρότερη σχέση που έχουμε πλέον με την ΕΕ σε σύγκριση με το ΄85 ή παλαιότερα, σε συνδυασμό με την μεγάλη διάσταση που έχει λάβει το ζήτημα, σε όλη την Ευρώπη. Παρ όλα αυτά, και πάλι, οι μπαγάσες έχουν τον τρόπο να κινούνται όταν όλα έχουν ξεθυμάνει και ξεχαστεί. Τον δολοφόνο του Καλτεζα, τον αθώωσαν δύο χρόνια μετά. Και φαίνονται ανάλγητα αποφασισμένοι να κάνουν κάτι αντίστοιχο. Μακάρι εσείς εκεί πάνω στην Πρωτεύουσα να μπορούσατε να δείτε αυτές τις λεπτομέρειες σαν αυτή για την οποία ανάρτησα το post. Θα καταλάβαινες πολύ καλά τι εννοώ. Ίσως όμως και να καταλαβαίνεις έτσι κι αλλιώς, δεν είσαι και χθεσινός ;-)

 
At 16/12/08 17:20, Blogger doctor said...

Σε λίγο θα ζητήσουν εκταφή του Αλέξη και καταδίκη του...

doctor

 
At 16/12/08 23:53, Blogger rodanis said...

Δόκτορα,
Σχετικά με την καταδίκη του παιδιού, τα έχομε ήδη ακούσει (αποκλίνουσα συμπεριφορά κλπ) και να είσαι σίγουρος ότι θα τα ξανακούσουμε. Όσο για την εκταφή του, δεν θα χρειαστεί: τις μακάβριες ιατροδικαστικές λεπτομέρειες της αφαίρεσης του ιστού στην περιοχή της αδέσποτης τις μάθαμε από την αρχή και τις ανέφερα. Άλλωστε όταν μια υπόθεση οδηγηθεί στην σκουριασμένη, πλην λειτουργικότατη πρέσα του παρακράτους, το αποτέλεσμα είναι αυτό που ορίζεται από το καλούπι. Οι διαφωνίες και οι αντιρρήσεις, περισσεύουν και αποκόπτονται, για να πεταχτούν στο σωρό με το σκράπ και να ξαναλιώσουν. Το περασμένο Σάββατο αν δεν απατώμαι, είδα σε μια μεσημβρινή εκπομπή μια συνέντευξη της μητέρας του Καλτεζά. Από αυτά που έλεγε και κυρίως από τον τρόπο που τα έλεγε κατάλαβα ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο όχι μόνο με σπασμένη μέση (το «ηθικό» είναι πολύ ήπια έκφραση) αλλά κυριολεκτικά τρομοκρατημένο. Έχει πείσει τον εαυτό της ότι ο γιός της δολοφονήθηκε επειδή «έμπλεξε». Κι επειδή μολονότι ήμουν πιτσιρικάς τότε (στην ηλικία του), θυμάμαι καλά ότι δεν ήταν ακριβώς έτσι, αντιλήφθηκα πολύ καλά τι εννοούσε. Και αυτό με σόκαρε πολύ περισσότερο και από την δολοφονία του άτυχου Γρηγορόπουλου, τους γονείς του οποίου περιμένουν απίστευτα δεινά. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους…

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home