Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2006

Από την Κίνα με αγάπη...



Η καταπίεση της ελεύθερης έκφρασης στην σημερινή Κίνα είναι γνωστή σε όλους, όπως και η δύναμη της Κινεζικής κυβέρνησης να επιβάλλει την φασιστική της άποψή περί απολύτου εξουσίας ακόμα και σε διεθνείς κολοσσούς όπως η yahoo, τουλάχιστον για τις υπηρεσίες που εδρεύουν στο έδαφός της. Γνωστή είναι ακόμα και η απόσταση της Αθήνας από το Πεκίνο, 8524 ολόκληρα χιλιόμετρα! Κι όμως είμαστε πολύ πιο κοντά από όσο νομίζουμε.
Το (κατ επίφασιν) Ελληνικό (;) Κράτος (;;;;) μέσω της δικαστικής του εξουσίας, συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της διαδικτυακής πύλης Blogme.gr, αφού πρώτα έκανε δεκτή σχετική μήνυση θιγομένου Δημοσίου (;) προσώπου, για υβριστικό (;) περιεχόμενο κάποιου blog, το link μόνον του οποίου με ενημερώσεις του περιεχομένου του (μέσω RSS) είχε ο άνθρωπος δημοσιεύσει (αυτόματα) στην ιστοσελίδα του.
Περισσότερα για την απίστευτη αυτή Παγκόσμια Πρωτιά συνδυασμού Φασισμού και καθαρής βλακείας, εδώ.


Η εικόνα δείχνει μία «γλωσσοπέδη» (Brank), που χρησιμοποιούταν τα παλιά εκείνα χρόνια που ορισμένοι ονειρεύονται να επαναφέρουν, για να τιμωρεί τις πολύλογες γυναίκες. Μήπως πρέπει να εφευρεθούν και «δακτυλοπέδες» που να εμποδίζουν την πληκτρολόγηση; (Πηγή εικόνας)


Στο blog “magicasland” υπάρχει εκτεταμένος κατάλογος όσων έχουν γράψει επίσης για το θέμα


2 Comments:

At 28/10/06 20:40, Blogger cyrus said...

Κίνα γίναμε...

Λες αυτό να σημαίνει ότι προοδεύσαμε;

 
At 1/11/06 22:09, Blogger rodanis said...

Αντί απάντησης, βλέπε νεότερο post

 

Δημοσίευση σχολίου

<< Home